Dronken Essenaar veroorzaakt ravage over de grens: drie paaltjes uit de grond, over rotonde en over de kop tegen een boom

Illustratiebeeld
Shutterstock Illustratiebeeld
Een 35-jarige dronken bestuurder uit Essen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een spoor van vernieling getrokken in het Nederlandse Schijf, net over de grens. De bestuurder verwittigde zelf de Nederlandse politie.

De man uit Essen belde rond 3.30 uur zelf de politie met de mededeling dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen en dat hij met zijn wagen tegen een boom was gereden in de Hoeksestraat in Schijf, niet ver van Horendonk in Essen, waar de voorbije dagen uitbundig kermis werd gevierd. De politie ging ter plaatse en zag meteen dat de bestuurder niet alleen tegen een boom terecht was gekomen. De man had met zijn wagen ook drie paaltjes uit de grond gereden, was over de rotonde gereden en nam in zijn rit ook nog een lantaarnpaal mee. Uiteindelijk was hij een bos in gereden waar hij over de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam.

De bestuurder moest een ademtest afleggen en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook een bloedstaal afgenomen door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht zal worden. De resultaten van dat onderzoek zullen bepalen wat er verder met de man gaat gebeuren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.