Bouwwerken co-housing starten in juni

AL 28 VAN DE 43 WONINGEN VAN Q-VILLE ZIJN VERKOCHT

Een simulatiebeeld van het project Q Ville uit de lucht gezien.
Foto RV Een simulatiebeeld van het project Q Ville uit de lucht gezien.
Als alles volgens plan verloopt, starten ten laatste in juni de bouwwerken voor het co-housing project Q-Ville in de voormalige quarantainestallen aan Hemelrijk. Het hele project moet afge-werkt zijn in de zomer van 2019. Van de 43 woningen zijn er intussen al 28 verkocht.

De 'quarantainestallen' zijn een begrip in en rond Essen. Begin vorig jaar werd de hele site door de familie Boden verkocht aan projectontwikkelaar Joeri Bal en Stan Nelen. Na een lange tijd van tekenen, plannen en onderhandelen, wordt binnenkort echt de start gegeven van het co-housingproject. De bouwvergunning werd immers begin dit jaar afgeleverd. "Het is de bedoeling dat we in mei of juni effectief starten met de bouwwerken", bevestigt Joeri Bal. "Tegen de zomer van 2019 hopen we de werken te kunnen afronden."

Opendeurdagen

De eerste opendeurdag enkele maanden geleden was een groot succes. Op 20 mei volgt er een tweede. Of er tegen dan nog veel woningen te koop staan, is wel een vraagteken. Want momenteel zijn er zo'n 28 van de 43 geplande woningen al verkocht. "We hadden uiteraard op zo'n inslaand succes gehoopt, maar we hadden het niet meteen verwacht. Vooral omdat er nog geen steen ligt. En het duurt tenslotte nog twee jaar vooraleer de kopers er effectief kunnen gaan wonen."


Q-Ville telt behalve de 43 woningen ook nog drie commerciële ruimtes van zo'n honderd vierkante meter aan de straatkant (Hemelrijk, red.). "Daar hebben we voorlopig nog geen kandidaten voor. Het kan gaan om vrije beroepen, een kleine horecazaak of een buurtwinkeltje."

Wellness met zwembad

Op de planning staat ook een eigen zwemvijver met natuurlijke zuiveringsinstallatie met een luifel wordt gebouwd om onder te zitten of liggen. En de bewoners kunnen ook genieten van een welnessruimte met zwembad. In de ondergrondse parking worden elektrische deelauto's voorzien.


De prijzen voor de woningen, met één tot vier slaapkamers, variëren tussen de 164.900 en 274.900 euro. Daarnaast zijn er ook kangoeroewoningen voorzien.


Meer info op www.heem.be.