Erpe Sportief wil Steenbergcross terug

NIEUWE EIGENAAR KRIJGT ORGANISATIE CYCLOCROSS DIT JAAR NIET ROND

Het ziet ernaar uit dat er dit jaar geen Steenbergcross in Erpe-Mere komt. Die wielerwedstrijd was nochtans jarenlang de start van het veldrijseizoen. "We hebben onze cross vorig jaar om organisatorische redenen overgelaten, maar het lijkt er op dat de nieuwe organisator de organisatie niet rond krijgt", vertelt Dirk D'Herde van Erpe Sportief. Zijn club overweegt de cross daarom in 2017 opnieuw zelf in te richten.

De veldrijwedstrijden in Erpe-Mere waren jarenlang de vaste opener van het veldrijseizoen en lokten steeds een massa volk. "Met Erpe Sportief organiseerden we naast de kermiskoersen sinds 1995 cyclocross voor alle jeugdcategorieën en liefhebbers en vanaf 2002 ook de openingscross voor Internationale profs. Helaas werd die organisatie te zwaar waardoor we na het Belgisch Kampioenschap begin 2015, besloten een overnemer te zoeken", vertelt D'Herde. Verschillende gegadigden lieten van zich horen, maar uiteindelijk kwam Erpe Sportief tot een akkoord met ISEA, het sportmanagementbureau van manager Jef Van Den Bosch en oud-renner Nick Nuyens. "Die mensen waren heel enthousiast, maar hebben nooit een concrete aanvraag ingediend", vertelt wielerfanaat en burgemeester Hugo De Waele (CD&V).

Uithangbord

Ook Erpe Sportief, die beloofde nog mee te draaien in de organisatie, hoorde niets meer. "De nieuwe organisatoren zijn voor ons onbereikbaar en op de wielerkalender is van de Steenbergcross nog steeds geen sprake", aldus D'Herde. Begrijpelijkerwijs zijn Erpe Sportief en het gemeentebestuur van Erpe-Mere teleurgesteld. "Die cross was een vaste waarde en een uithangbord voor de gemeente. Het zou spijtig zijn mocht die verdwijnen", aldus De Waele. Erpe Sportief wil het gelukkig niet zo ver laten komen. "Als een van de partijen in gebreke blijft, kunnen we de organisatie terug overnemen", aldus D'Herde. Panikeren doet de man nog niet. "Een gemist jaar is het einde niet, maar volgend jaar moet Steenbergcross terug zijn. Zo niet is onze wedstrijd gedoemd om te verdwijnen." De organisatie weer definitief bij de vereniging Erpe Sportief onderbrengen is echter geen optie. "Het werd te zwaar voor de ons kleine team en dat blijft ook zo. Om de toekomst te verzekeren willen we nog wel eens één editie organiseren, maar dan zullen we opnieuw op zoek moeten naar een geschikte overnemen." Bij ISEA werd verwezen naar Nick Nuyens als contactpersoon, maar die bleek niet bereikbaar voor commentaar.

Marc D'Herde en voorzitter Dirk D'Herde van Erpe Sportief bij de steile trap van het parcours tijdens een eerdere editie van de Steenbergcross.
Koen Moreau Marc D'Herde en voorzitter Dirk D'Herde van Erpe Sportief bij de steile trap van het parcours tijdens een eerdere editie van de Steenbergcross.