Zware avondspits door twee ongevallen met vrachtwagens op E40 in Erpe-Mere

Door het tweede ongeval net voorbij de oprit Erpe-Mere was de linkerrijstrook versperd.
Koen Moreau Door het tweede ongeval net voorbij de oprit Erpe-Mere was de linkerrijstrook versperd.
Automobilisten kregen maandagavond af te rekenen met een zware avondspits. Oorzaak waren twee ongevallen op de E40 in Erpe-Mere. Na een eerste ongeval rond 16 uur richting Brussel gebeurde rond 17.45 uur een ongeval in de richting Oostende.

Omstreeks 16 uur verloor een chauffeur de controle over het stuur waardoor diens wagen tegen de middenberm belandde. Door de klap sloeg de wagen terug en raakte hij, op dat moment tegen geringe snelheid en met geringe gevolgen, een vrachtwagen. 

De chauffeur werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval was er nauwelijks doorgang op de E40. Dat resulteerde in een immense file die om 17 uur al startte vanaf Merelbeke. Rond 17.15 uur was de snelweg terug vrij voor het verkeer waarna de file langzaam oploste.

Helaas gebeurde rond 16.45 uur in de richting Oostende een nieuw ongeval. Een personenwagen en vrachtwagen botsten net voorbij de oprit Erpe-Mere. De personenwagen belandde daarop tegen de middenberm waardoor de linker rijstrook versperd was. Hier raakte niemand gewond. Al snel stond er wel een file vanaf Aalst. Ook in de andere rijrichting ontstond een kijkfile. De weg was opnieuw vrij rond 18.30 uur.

Door beide ongevallen kozen bestuurders massaal voor alternatieve routes langs de gewestwegen N42, N46 en N9. Op al die wegen was het bijzonder druk.

Door het tweede ongeval net voorbij de oprit Erpe-Mere was de linkerrijstrook versperd.
Koen Moreau Door het tweede ongeval net voorbij de oprit Erpe-Mere was de linkerrijstrook versperd.
Het eerste ongeval richting Brussel veroorzaakte een enorme file.
Koen Moreau Het eerste ongeval richting Brussel veroorzaakte een enorme file.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.