Zomerconcerten blijven bestaan maar passen formule aan: “Voortaan drie zomerse zaterdagen met topaffiches vol muzikaal amusement”

De Zomerconcerten 2019 pakken uit met een indrukwekkende affice.
Koen Moreau De Zomerconcerten 2019 pakken uit met een indrukwekkende affice.
Na lang wikken en wegen komt er toch een derde editie van de Zomerconcerten in Erpe-Mere. De vorige editie was omwille van twee uitgeregende avonden en de successen van de Rode Duivels verlieslatend. “We hebben getwijfeld, maar willen graag een vaste waarde worden en doen daarom voort”, vertelt medeorganisator Peter D’Herde.

Het vertrouwde concept blijft deels behouden en wordt deels gewijzigd. “We blijven een gratis muzikaal zomerevent op het gemeentelijk domein Steenberg met aandacht voor kinderen waar iedereen welkom is en waar je gezellig kan genieten bij een hapje en een drankje”, luidt het. Ook de VIP-arrangementen blijven behouden. Wat wel wijzigt, is het tijdstip. “We laten onze maandagavonden varen en kiezen voortaan voor zaterdagavond. Voordeel is dat mensen de volgende dag niet moeten werken en dus iets langer kunnen blijven. De muziek zal ook pas om 1 uur stiller gedraaid worden.” Omdat er in de zomer al heel wat te doen is tijdens de weekends, wordt het aantal concertavonden teruggeschroefd van vier naar drie. “Op die manier zorgen we er ook voor dat er geen interferentie is met andere evenementen in onze gemeente of in de buurt.”

Feestthema

Om voor nog meer sfeer te zorgen wordt elk concert ingekleed in een feestthema. “We starten op zaterdag 20 juli met ‘Back tot he 90’s en wie kan daar beter voor zorgen dan 2 fabiola, de 90’s Hammertime coverband en dj Pat Krimson.” Op zaterdag 10 augustus wordt het rocken en swingen geblazen met Wim Soutaer en Charles Van Domburg, The Voice Senior John Leo en Wim Leys met live-band. “Zaterdag 24 augustus wordt een echte Fiesta Latina. Daarvoor brengen we, na haar indrukwekkende prestatie tijdens het ‘Lucien Van Impe’-feest, opnieuw Belle Perez naar Erpe-Mere.”

Vaste partner blijft de gemeente Erpe-Mere. Zij zorgen voor logistieke en financiële steun. “Daarnaast hebben we nu met hoofdsponsor Buitenleven by Gudi’ en partners Konvert interim, DDW Omgevingswerken en Van Cauter Multitechnieken extra steun om ons concept nog beter op de kaart te zetten. Hopelijk kunnen we na de iets langere opkomst van 8.000 bezoekers over de vier festivalavonden in 2018, opnieuw aanknopen bij de 11.000 bezoekers van 2017.” 

Meer info over de zomerconcerten en de mogelijke VIP-arrangementen in het Gozar VIP Café via www.zomerconcerten.live.

Zomerconcerten 2018 Erpe-Mere
Koen Moreau Zomerconcerten 2018 Erpe-Mere
De Zomerconcerten 2019 pakken uit met een indrukwekkende affice.
Koen Moreau De Zomerconcerten 2019 pakken uit met een indrukwekkende affice.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.