Wim Muylaert (46) ontwerpt collectors item voor F-16 squadron

“Militaire vliegtuigen zijn mijn passie”

Wim Muylaert uit Burst met het speciale OCU t-shirt.
Koen Moreau Wim Muylaert uit Burst met het speciale OCU t-shirt.
Volgend jaar pakt de F16 Operational Conversion Unit van luchtmachtbasis Kleine Brogel uit met een nieuw verzamelitem. Burstenaar Wim Muylaert (46) stond in voor het ontwerp. “Het gevolg van een gezonde maar ietwat uit de hand gelopen verslaving.”

Creatief is Wim Muylaert al een leven lang. “Ik heb een hele collectie miniatuurbouw vliegtuigen en daarin nemen de militaire exemplaren flink de bovenhand”, vertelt hij. Het gevolg van een toevallig bezoek als 14-jarige knaap aan een airshow in de jaren 80. “Een vertegenwoordiger die leverde aan de slagerij van mijn ouders, nam mij mee en ik was verkocht.” 

Eigen roepnaam

Vele luchtshows volgden en doordat de firma van de vertegenwoordiger begon te sponsoren, raakte Wim al snel heel dicht tot bij de toestellen en de piloten. Het leverde hem zelf een eigen ‘callsign’ op. “Als jonge snaak liet ik me graag opvallen door wat speciaal te doen waardoor de piloten me bedachten met de naam ‘Droopy’ en die prijkt vandaag op het pilotenjack dat ik hier hangen heb.” 

Meevliegen deed Wim nochtans nog nooit. “Als burger is dat quasi onmogelijk en een private vlucht is me veel te duur.” Toch heeft de man, behalve een roepnaam ook een originele badge van het OCU-squadron, dat verantwoordelijk is voor de opleiding van nieuwe F16-piloten. 

Weddenschap

“Het gevolg van een weddenschap met een piloot die me uitdaagde het logo in het groot op mijn dak te schilderen.” Iets wat Wim prompt deed op het dak van de oude slagerij langs Dorent. “De inspectie die volgde vanuit de lucht, was best indrukwekkend.” Een F16 scheerde meerdere keren over Burst. “Het duurde even voor de piloot de locatie vond waar ik voortdurend stond te flitsen met mijn fototoestel, maar duidelijk onder de indruk mijn schilderij van 4 op 4 meter versnelde het toestel nadien stevig”, geniet Muylaert nog steeds na. De badge had hij dus verdiend en het leverde hem heel wat respect op in het pilotenwereldje. Een welkome opsteker, want door orgaanfalen is de gewezen slager en politieman sinds enkele jaren met medisch pensioen. 

Beurzen en shows

“Ik ben dan ook geregeld te vinden op beurzen, standen en luchtshow waar ik een handje toe steek.” Op die shows en beurzen zal Wim vanaf volgend jaar ook het nieuwe collectors item van het OCU-squadron verkopen. “Een eenvoudige t-shirt met het silhouette van een F16, de typerende pijl van het OCU-squadron en de leuze van het OCU-squadron op de rug.” De t-shirt kost 15 euro en is al zeker te koop tijdens de Luchtmachtdagen in het Nederlandse Volkel op 14 juni en 15 juni 2019. “Mogelijk wordt dat nog vroeger als er nog ergens een opendeur- of spottersdag plaatsvindt.” Bestellen kan ook door een e-mail te sturen naar droopyocu2 @gmail.com.

Wim heeft al jaren een goeie band met F16-piloten.
Koen Moreau Wim heeft al jaren een goeie band met F16-piloten.
Wim heeft een hele collectie zelfbouw F-16's.
Koen Moreau Wim heeft een hele collectie zelfbouw F-16's.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.