Wielertoerist (61) overleden aan hartstilstand in Erpe-Mere

Door de tussenkomst van de hulpdiensten was de Ratmolenstraat tussen Aaigem en Woubrechtegem lange tijd versperd.
Koen Moreau Door de tussenkomst van de hulpdiensten was de Ratmolenstraat tussen Aaigem en Woubrechtegem lange tijd versperd.
Een 61-jarige wielertoerist van WTC Jong en Fit uit Zele is zaterdagnamiddag tijdens een fietstocht met makkers aan een hartstilstand overleden in de Ratmolenstraat in Aaigem. “We fietsten van Woubrechtegem (Herzele) naar Aaigem (Erpe-Mere) toen Paul plots ‘neen’ riep. Toen ik naast mij keek, zag ik hem op zijn stuur zakken, de baan kruisen, vallen en over het asfalt in een leegstaande gracht schuiven”, vertelt een van zijn wielermakkers.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Meteen werd het noodnummer 100 gebeld. “Dankzij de bushalte hier vlakbij konden we gelukkig onmiddellijk een locatie doorgeven.” Met vereende krachten werd de wielertoerist uit de gracht gehaald en gestart met de reanimatie. “Aan de telefoon zei men ons wat we moesten doen en enkele dames zijn ook gestopt om te helpen.”

Een ambulance uit Herzele, MUG uit Zottegem en agenten van de lokale politiezone Erpe-Mere/Lede waren snel ter plaatse. De hulpverleners deden gedurende lange tijd al het mogelijke om de man te reanimeren. Dat leek even te lukken, maar uiteindelijk overleed de man in de ziekenwagen.

Eerder deze week raakte een lid van dezelfde wielertoeristenclub zwaar gewond bij een aanrijding in de Holstraat in Sint-Gillis-Waas. Die man werd intussen al meerdere keren geopereerd.