Voortaan GAS-boetes voor autokaartjes en flyers aan de autoruit

De vervelende kaartjes moeten voortaan tot het verleden behoren.
Repro Moreau De vervelende kaartjes moeten voortaan tot het verleden behoren.
De techniek wordt in kleine gemeenten minder gebruikt, maar desondanks wordt in de politiezone Erpe-Mere/Lede een verbod ingevoerd op het plaatsen van autokaartjes en flyers aan de autoruit.

“Deze methodes veroorzaken dikwijls heel wat zwerfvuil waardoor we voor deze maatregel kiezen”, vertelt milieuschepen Reinold De Vuyst (N-VA) van Erpe-Mere. “Wie toch betrapt wordt op het plaatsen van flyers of kaartjes riskeert een minimumboete van ongeveer 75 euro en daar kunnen eventueel nog opruimkosten worden aan toegevoegd”, vult burgemeester van Lede, Roland Uyttendaele (CD&V), aan.

Vooral in steden, aan stations en aan grote winkels zijn de kaartjes een echte plaag.
Repro Moreau Vooral in steden, aan stations en aan grote winkels zijn de kaartjes een echte plaag.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David De Geyter

  Zou overal moeten verboden worden! Is het moderne sluikstort.

 • Ismael Blyout

  Hoeveel zou het de maatschappij gekost hebben om deze regel te stemmen, lonen betalen van 2 schepencolleges voor een boete op iets te zetten dat ze toch niet controleren. Ik ben van Erpe en de laatste keer als ik de politie belde omdat ze drugs aan het dealen waren aan de kerk zijden ze dat het geen zin had want tegen dat ze er waren zouden die toch al weg zijn...

 • WALTER WIELANDT

  ruitenwissers dienen wanneer het regent het water van je ruit weg te wissen en zijn geen brievenbussen !Plezant is het niet als ze je ruitenwisser die door de warmte aan je ruit plakt en het dun stukje los komt !!!Als ik zo enen betrap gaat die wel nieuwe kunnen betalen !!!

 • Dirk Van der Weeën

  @ Kris Van Mol zo een stickertje dat je overal kan bekomen op uw brievenbus en het stopt.Wij krijgen hierdoor amper nog iets van reklame in de bus. En dan dat verbod op die kaartjes,als je zo iemand bezig ziet zou je de politie moeten bellen maar eer die dan terplaatse komt is de vogel al heel lang gaan vliegen.

 • Arne Van Gheluwe

  Naast zwerfvuil plakt er ook vaak papier aan mijn ruit als het regent en dan weer opdroogt. En ik vrees ook dat de rubbers van mijn ruiten sneller verslijten.