Vijf grote bouwprojecten op til voor in totaal 66 appartementen

bouwaanvraag verguningsaanvraag bouwvergunning omgevingsvergunning omgevingsvergunningaanvraag openbaar onderzoek
Koen Moreau bouwaanvraag verguningsaanvraag bouwvergunning omgevingsvergunning omgevingsvergunningaanvraag openbaar onderzoek
De ‘appartementering’ rukt steeds verder op waardoor ook een landelijke gemeente zoals Erpe-Mere steeds meer aanvragen krijgt.

Net werd een vergunning verleend voor de bouw van tien appartementen op de Oudenaardsesteenweg tegenover feestzaal Ensor in Bambrugge. Voor de aanvraag van tien appartementen met vijftien ondergrondse parkeerplaatsen en vier parkeerplaatsen voor bezoekers op Meredorp moet de aanvraag omwille van bezwaren worden aangepast. 

Daarnaast lopen momenteel twee openbare onderzoeken voor de bouw van appartementen in Burst en Mere. Voor de locatie van café Baskuul aan het station van Burst werd een aanvraag ingediend voor een complex met 17 appartementen met onder- en bovengrondse parkeergelegenheid.

Tegenover de Pizza Express langs de Oudenaardsesteenweg vlakbij de Bosstraat en de E40 wil men dertien appartementen met dertien ondergrondse en acht bovengrondse parkeerplaatsen realiseren. Voor beide dossiers zijn de plannen nog tot 21 februari te bekijken bij de dienst Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis. Tot die datum kunnen ook opmerkingen en bezwaren worden ingediend.

Nog niet officieel aangevraagd maar eveneens op til: de bouw van 16 sociale huurappartementen door Huisvestingsmaatschappij Denderstreek in de Bavokouter. Die nieuwe verkaveling ingesloten tussen het scholierenlijntje, Bosstraat en Magerstraat moest verplicht een aantal sociale woongelegenheden voorzien.