Vanrobaeys met 8.527 voorkeurstemmen naar de Kamer, mooie resultaten voor andere kandidaten

Anja Vanrobaeys bracht haar stem uit in Erpe.
Koen Moreau Anja Vanrobaeys bracht haar stem uit in Erpe.
Nu de voorkeurstemmen geteld zijn, is duidelijk dat gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys binnenkort Erpe-Mere kan verdedigen op federaal niveau.

De politica raakte met 8.527 voorkeurstemmen verkozen in de Kamer. Een mooi vervolg op haar score van 2014 toen ze als tweede opvolger 3.478 voorkeurstemmen behaalde. De politica is tevreden met haar mooi resultaat, maar heeft het toch over “een gitzwarte zondag, ook in Erpe-Mere”. Toch haalt ze niet uit naar de kiezers. “Ik begrijp dat dit uit onvrede komt en zal samen met een hele gemotiveerde ploeg werken om daarin verandering te brengen. Het signaal van de kiezer is vele malen belangrijker dan mijn aantal voorkeurstemmen”, stelt ze nog.

Andere mooie verkiezingsresultaten zijn er voor de kandidaten van Vlaams Belang. Alain Franck (12de plaats Vlaams Parlement) behaalde 6.467 voorkeurstemmen. Timothy Janssens (10de opvolger voor de Kamer) klokte af op 4.236 gekleurde bolletjes achter zijn naam. Schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V) haalde vanop de 12de plaats voor het Vlaams Parlement 4.085 voorkeurstemmen. In 2014 waren dat er vanop de 20ste plaats nog 5.941.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Warrant

    Kan een lakse CD&V burgemeester eigenlijk nu ethisch nog aanblijven nu Vlaanderen zo rechts gestemd heeft ?