Sportief eerbetoon voor overleden broer

VRIENDEN HERDENKEN KEVIN ROTTIERS (36) BIJ OPENER STATIONSKERMIS

David en Brian Rottiers namen deel voor hun overleden broer Kevin.
Koen Moreau David en Brian Rottiers namen deel voor hun overleden broer Kevin.
De broers Brian en David Rottiers hebben gisterenavond meegelopen en gefietst tijdens de allereerste 'Bike en Run'. De aftrap voor de stationskermis van Burst werd door de organisatie opgedragen aan hun in mei overleden broer Kevin (36). "Een mooi gebaar", vertellen Brian en David.

De kermis aan het station van Burst is gisteren geopend met een sportief eerbetoon. "Met onze eerste Memorial Kevin Rottiers houden we na het verdwijnen van café Baskuul de kermistraditie in leven en eren we iemand die hier elke kermis bijna permanent aan het werk was", vertelt initiatiefnemer Nico Meerpoel. Die laatste hoorde een tijd geleden over het laagdrempelig concept en bedacht dat het de ideale doorstart voor het kermisgebeuren zou zijn na de sluiting van café Baskuul. "Donderdagavond is ideaal. Later er in het weekend hangt er al te veel kermis in", lacht hij. Met cafébaas Tim Vandendooren - ex-dj van Baskuul en momenteel uitbater van café Komdalier tegenover het station - en vrienden Wouter, Tiffany en Tim werd een knap kermisprogramma ineen gebokst. "Al sinds de start van mijn café was mijn doel de kermistraditie hier in ere te houden en dat lijkt ook te lukken", aldus Vandendooren.

Tim, Tiffany, Tim, Wouter en Nico houden de kermistraditie in ere.
Koen Moreau Tim, Tiffany, Tim, Wouter en Nico houden de kermistraditie in ere.

Inschrijvingsstop

Door het recente overlijden van vriend Kevin Rottiers kreeg de kermis dit jaar ook een extra dimensie. "Omdat Kevin de kermis was, konden we niet anders dan onze geplande 'Bike en run' te herbenoemen tot Memorial Kevin Rottiers", vertellen de organisatoren. Een initiatief dat voor heel wat vrienden de motivatie vormde om zelf deel te nemen. "We hebben de inschrijvingen vervroegd moeten afsluiten op 86 duo's, omdat het te groot dreigde te worden."


Opvallendste deelnemers waren zonder meer broer David en tweelingbroer Brian die zelf aantraden voor de 18 kilometer. "Bijzonder emotioneel, maar wel volledig in lijn met de sportiviteit en het doorzettingsvermogen van onze Kevin", luidde het voor de start.

Tot het uiterste

De inzet was ook immens. "Er staan andere kalibers dan ons klaar aan de streep, maar we gaan tot het uiterste gaan voor Kevin en om niet te moeten onderdoen voor de andere vrienden." De broers deden het verre van slecht: Brian eindigde 13de, David 16de.


Het kermisgebeuren is overigens nog lang niet gedaan in Burst.


Vanavond kan je vanaf 18.30 uur côte à l'os à volonté of scampi's eten ten voordele van voetbalploegen NS Burst en Lokomotief Burst. Nadien brengt dj Tim V ambiance van op de pompier. Zaterdag is er vanaf 17.30 uur een WK darts waarbij de deelnemers zich moeten verkleden in functie van een land naar keuze. Om 19.30 uur is er een optreden van de coverband Plagiot en om 22 uur volgt Wrong Deal. Zondag kunnen kinderen tot 12 jaar zich bewijzen in 'Komdalier got talent' en maandag wordt afgesloten met een bierpong om 15.30 uur en een optreden van Domino om 21.30 uur.