Sportdienst Lede en Sport.Vlaanderen helpen lopers in zoektocht naar trage onverharde wegen

De nieuwe loopomloop met start op het Putbos Sport.Vlaanderen werd vrijdagavond geopend.
Koen Moreau De nieuwe loopomloop met start op het Putbos Sport.Vlaanderen werd vrijdagavond geopend.
Lopers moeten in Lede niet langer op eigen houtje op zoek naar een geschikt loopparcours. Tussen Oordegem, Smetlede en Serskamp werden drie aansluitende parcours bewegwijzerd.

“We zijn gestart van op het Sport.Vlaanderen-domein Putbos in Oordegem en tekenden daar een eerste groene lus van 5,9 kilometer uit die voor 67 procent onverhard is en de Sport.Vlaanderen Finse piste integreert. Die piste is overigens permanent gratis bruikbaar voor iedere loopliefhebber”, luidt het. Het volledige parcours is bewegwijzerd, toont elke 500 meter de afstand aan en bevat ook een intervalzone van 600 meter. Lopers die graag een iets grotere afstand doen of voelen dat de fysiek goed zit, kunnen nog extra lussen toevoegen om tot 8,1 kilometer of 10,2 kilometer te raken. “In overleg met atletiekclub Vlierzele Sportief en onze ‘Trage Wegen’-specialisten breiden we het parcours uit zodat wie dat wil tot Smetlede of zelf Serskamp kan lopen.” 

De gemeente belooft de trage wegen ook in goede toestand te houden zodat je er in principe geen natte voeten zou mogen oplopen. “De komende jaren willen we iets gelijkaardig voorzien rond de Finse piste aan sporthal De Ommegang waarna we beide loopomlopen met elkaar kunnen verbinden”, geven Geert en Matthias Uyttenhove van de sportdienst alvast mee.

De nieuwe loopomloop met start op het Putbos Sport.Vlaanderen werd vrijdagavond ingelopen.
Koen Moreau De nieuwe loopomloop met start op het Putbos Sport.Vlaanderen werd vrijdagavond ingelopen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.