Slager Ewout (28) bedenkt unieke ribbetjes-foodtruck: geen gekluif en alles tussen smakelijk broodje

Ewout De Feyter lanceert met 'Ribbekas' een unieke foodtruck.
Koen Moreau Ewout De Feyter lanceert met 'Ribbekas' een unieke foodtruck.
Goed nieuws voor liefhebbers van ribbetjes die liefst propere vingers hebben. Slager Ewout De Feyter (28) uit Bambrugge startte net met een ‘Ribbekas’-foodtruck waarbij je de handen niet hoeft vuil te maken.

Ewout bedacht, nadat hij iets gelijkaardig zag in het buitenland, een eigen uniek broodje met ribbetjesvlees en dat is om duimen en vingers van af te likken. Figuurlijk. Het kraakvers met groenten en saus gepimpt broodje eet je zoals elk ander broodje zonder al te veel gesmos en dat is een enorm pluspunt.

“Al toen ik zeven was, wilde ik slager worden, ook al was er niemand in de familie die de stiel beoefende”, vertelt de man. Na zijn opleiding werkte hij zes jaar bij slagerij De Cock in Aaigem. Vorig jaar verhuisde hij als beenhouwer naar de Carrefour-supermarkt in Wetteren. “En op mijn vrije woensdag werk ik als lesgever in het volwassenenonderwijs.”

Ribbekas

In de zoektocht naar iets creatief bedacht hij, als liefhebber van ribbetjes, zijn eigen ribbetjes-broodje. “Geef toe, alleen maar voordelen”, lacht hij. Met een eigen foodtruck brengt hij dat onder de naam ‘Ribbekas’ aan de man. “En dat is geen verwijzing naar het menselijk lichaam. Het woord komt uit het Zuid-Afrikaans en betekent ‘spare ribs’ of ribben van het varken. “

Een succesverhaal. Zo bleek het voorbije weekend nog aan de Sint-Annazaal in Bambrugge waar Ewouts truck opgesteld stond ter gelegenheid van de ‘Burst on the run’-fuif ten voordele van Kom op tegen Kanker. Voor elk verkocht broodje schonk hij de organisatoren een euro.

Meer info op de Facebookpagina Ribbekas, via 0472/20.95.69 of ewoutdefeyter@hotmail.com.

Ewout De Feyter lanceert met 'Ribbekas' een unieke foodtruck.
Koen Moreau Ewout De Feyter lanceert met 'Ribbekas' een unieke foodtruck.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • freddy lemmens

    pulled porc... is de USA BBQ naam

  • Edwig D'Haese

    Tof, lijkt me heel lekker.