Schommel op Steenberg breekt af: meisje met bout in bil naar ziekenhuis

De wip is momenteel buiten dienst.
Koen Moreau De wip is momenteel buiten dienst.
Een meisje verwondde zich woensdagnamiddag aan één van de weinige speeltuigen die het gemeentelijk domein Steenberg telt. Die worden nochtans geregeld gecontroleerd.

Het ongeval gebeurde toen het meisje op de wip achter de cafetaria sprong en het stoeltje afbrak. Een bout kwam in de bil van het kind te zitten. Ze werd met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging. "Gelukkig vielen de verwondingen heel goed mee", reageert schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V). Het ongeval doet wel vragen rijzen omtrent de veiligheid van de gemeentelijke speeltuigen.

Permanente controle

"Begrijpelijk, maar dit is en bijzonder spijtig voorval waaraan we helaas weinig kunnen doen. Een externe firma controleert halfjaarlijks al onze tuigen en in april was alles nog ok", aldus de schepen. Ook het gemeentepersoneel dat tussendoor inspecties uitvoert, merkte niets op. Ongevallen uitsluiten is volgens Van Vaerenbergh onmogelijk. "Dat zou enkel kunnen door onze speeltuigen weg te halen en dat gaan wet niet doen", besluit de man.

De wip is momenteel buiten dienst.
Koen Moreau De wip is momenteel buiten dienst.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.