Schepen De Windt (N-VA) wordt gewoon gemeenteraadslid

William De Windt.
RV William De Windt.
Huidig eerste schepen William De Windt (N-VA) van Erpe-Mere bergt zijn ambitie om als schepen verder te zetelen definitief op. Hij neemt vrede met een zitje als gemeenteraadslid.

Op verkiezingsdag werden voor N-VA huidig schepen Reinold De Vuyst en Gerda Van Steenberge op basis van voorkeurstemmen genoemd als schepenen. De Windt kreeg 69 voorkeurstemmen minder dan Van Steenberge en liet meteen na de verkiezingen optekenen nog steeds een - eventueel gedeeld - schepenmandaat te ambiëren. “Zonder schepenambt ga ik niet meer verder”, klonk het toen.

Zo ver komt het niet. “Vanaf volgend jaar zal ik zetelen als gemeenteraadslid voor N-VA. Mijn 554 kiezers kunnen er op rekenen dat hun stem niet verloren gaat”, aldus De Windt nu. De man kijkt met een goed gevoel terug op een rijkgevulde loopbaan die eindigde als schepen van financiën en waarbinnen hij er net zijn laatste periode als plaatsvervangend burgemeester op zitten heeft. “Samen met mijn lieve echtgenote Lutgarde is het nu tijd nu om wat meer te genieten van het leven hier en in ons geliefd Portugal. Daarnaast zullen we nu meer tijd kunnen maken voor onze kinderen en kleinkinderen”, besluit hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maarten De Priest

    6 jaar geleden was het verschil met Dirk Janssens slechts 53 stemmen. Van delen was toen geen sprake. 6 jaar geleden behaalde je 690 stemmen. Nu als eerste schepen 554. De zon draait rond de aarde en schijnt in Portugal meer dan in België. Denk je dat we dit bericht echt nodig hadden?