Provinciale licentie voor FC Mere

Foto Koen Moreau
De jeugdwerking van voetbalclub FC Mere ontving zopas twee sterren en een provinciale licentie. "De kroon op het werk voor de inspanningen die we voor onze jeugd leveren", klinkt het.

"De sterren via het onafhankelijke Footpass en de provinciale licentie betekenen een extra erkenning voor onze werking, waarmee we bewijzen dat ook een kleine club een kwaliteitsvolle jeugdwerking kan uitbouwen", vertellen jeugdvoorzitter Patrick Naulaerts, jeugdcoördinator Pieter Van Liedekerke en jeugdbestuurslid Christophe Troch. Dankzij de provinciale licentie kan de club nu ook provinciaal voetbal aanbieden in de jeugdreeksen. "We hebben het engagement genomen om voor al onze ploegen van U8 tot en met U21 minstens één gewestelijke en een provinciale ploeg te hebben", klinkt het.


Een hele uitdaging voor de FC Mere, die vandaag 15 jeugdploegen telt. "Momenteel hebben we al enkele bijzondere ploegen die vlot kunnen doorschuiven naar provinciaal, maar extra spelers voor de kleinsten zijn nog altijd welkom. We hebben ook extra trainers nodig". Voor de infrastructuur wordt hoopvol gekeken naar het toekomstig kunstgrasplein op Steenberg. "Voor dat dossier hebben we mee de kar getrokken omdat het voor onze jeugdwerking een voordeel is."Samenwerken met de jeugd van KRC Bambrugge en SK Aaigem wordt niet uitgesloten. "Op termijn zullen we, als club met de grootste jeugdwerking in de gemeente, misschien samen voor een gezamenlijk jeugdaanbod zorgen." (KMJ)