Politie blijft waakzaam voor inbraken: desondanks toch inbraakpoging langs Gentsestraat

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Criminelen die dachten dat de politie van Erpe-Mere/Lede het na de home-invasion in Aaigem met daaropvolgende achtervolgingen en arrestaties rustig aan zou doen, hebben het mis.

Donderdagavond werden op verschillende plaatsen in de politiezone controles gehouden. Geen overbodige luxe, want in de Gentsestraat in Burst probeerden criminelen een dag na de zware feiten in Aaigem in te breken door een deur te forceren. Dat mislukte en de feiten werden pas achteraf opgemerkt. De politie van Erpe-Mere/Lede heeft van de strijd tegen rondtrekkende inbrekersbendes een prioriteit gemaakt. Een aanpak die loont. Een dalend aantal inbraken bewijst dat daders de politiezone meer en meer links laten liggen. Diegene die het toch riskeren, worden geregeld bij de kraag gevat. Dat werd woensdagochtend nog op spectaculaire manier bewezen op de E40 in Aalst en in Affligem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.