Exclusief voor abonnees

Op de koffie bij de Blue Angels: “Wij zijn geen heiligen, maar ons zware criminelen en sympathisanten van extreemrechts noemen is er over”

“Van al onze leden eisen we bijvoorbeeld al dat ze in regel zijn met hun verzekeringen”, antwoorden de Blue Angels wanneer we vragen of ze zich aan de wet gebonden voelen.
RV “Van al onze leden eisen we bijvoorbeeld al dat ze in regel zijn met hun verzekeringen”, antwoorden de Blue Angels wanneer we vragen of ze zich aan de wet gebonden voelen.
De staatsveiligheid zette de Blue Angels enkele jaren terug op de lijst van criminele organisaties. Volgens recente krantenartikels bundelde de motorclub de krachten met extreemrechts en vonden politiediensten bij leden van de motorclub explosieven en vuurwapens. Een goede aanleiding om eens op de koffie te gaan in het hoofdkwartier van de club, op de hoek van de Oudenaardsesteenweg en de Loskadestraat tegenover de treinhalte van Erpe-Mere.

In principe regelen ze alles onder elkaar, maar een gesloten burcht zijn de negen Belgische clubhuizen of ‘chapters’ niet. “Iedereen die ons respectvol benadert is hier welkom. Ook mijn moeder en dochter komen hier, maar we zijn wel allergisch aan dronkenlappen die zich voor een bezoek eerst een fikse dosis moed indrinken”, opent president Raf van Blue Angels Chapter Geraardsbergen. 

Het gezever en de onnozelheid waarvoor we vroeger misschien gekend waren, is verdwenen. We zitten liever op ons gemak

Co-founder Walter van de Blue Angels

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sam Keppens

  Dikwijls met men stiefpa eentje gaan drinken daar, nooit problemen gehad. Het zijn ook maar mensen met gewone jobs zoals iedereen.

 • Steve Warrant

  Verbied ze eens iets met gegronde reden en dan zal je zien wat voor volk dat is. Respect hebben voor hen betekent in hun ogen dat je ze niets in de weg mag leggen. Voor een deel van hen althans, zeker niet voor allen.

 • Charles Satens

  Toon je respeckt tegen de bikers en je krijgt respeckt terug.

 • Ziggy Vanlerberghe

  Nog samen gewerkt met een BLUE ANGELS, nooit problemen mee gehad..Als je hen respecteert, respecteren ze u ook!

 • Leo Peeters -Duym

  Laat het duidelijk zijn: het Vlaams Belang heeft niets te maken met motorbendes. Persoonlijk heb ik een afkeer van alle bendes met hun eigen regeltjes en gedragscodes. Ze verbieden? Nee, dan gaan ze ondergronds. Alles zichtbaar op één plek maakt het makkelijker om ze in het oog te houden.