Online Petitie voor voetbal en Chiro-ouders vraagt veiligere Langemunt

De petitie van Wim Appelmans vindt steun bij andere voetbalouders, Chiro en buurtbewoners.
Koen Moreau De petitie van Wim Appelmans vindt steun bij andere voetbalouders, Chiro en buurtbewoners.
Met de steeds dichter naderende verkiezingen lanceerde Wim Appelmans uit Aaigem een internetpetitie voor een veiligere Langemunt. “Deze straat is puur onveilig”, stelt de voetbalvader.

De Langemunt die van aan café ’t Hoefijzer naar de rotonde van Aaigem voert is een lange brede straat, waar ter hoogte van het voetbalplein van SK Aaigem geen voet- of fietspaden zijn. Tijdens wedstrijden en trainingen staat het er vol geparkeerd waardoor iedereen op straat moet lopen. “En echt traag wordt hier niet gereden. Daardoor is het puur onveilig voor onoplettende voetballertjes die van aan het plein naar beneden lopen of rijden.”

De bouw van het nieuwe Chiroheem en ontmoetingscentrum naast het voetbalveld zal de situatie niet verbeteren. “Opnieuw zullen hier extra wagens parkeren en meer jongeren lopen of fietsen. Het wordt tijd dat er iets verandert aan deze uiterste onveilige situatie”, stelt de man. Zijn petitie via Facebook werd intussen al 129 keer ondertekend door medestanders van voetbal, Chiro en buurtbewoners.

Geen toveroplossing

Concrete oplossingen stelt Appelmans niet voor. “Enkele rijrichting is hier geen optie, geschrankt parkeren kan de snelheid verlagen, maar er zijn zonder twijfel tal van mogelijkheden om de situatie hier veiliger te maken.” Een toverformule heeft de gemeente evenmin. “We zullen binnenkort paaltjes plaatsen aan de inrit van het voetbalplein zodat foutparkeerders het zicht niet meer kunnen verhinderen en zijn altijd bereid tot dialoog om voorgestelde maatregelen te bekijken”, reageert burgemeester Hugo De Waele (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.