Ondernemers krijgen toch aanspreekpunt in gemeentehuis

Schepen van Lokale Economie Gerda Van Steenberge wil wel degelijk extra ondersteuning voor middenstanders voorzien.
Koen Moreau Schepen van Lokale Economie Gerda Van Steenberge wil wel degelijk extra ondersteuning voor middenstanders voorzien.
Het schepencollege van Erpe-Mere komt terug op de straffe uitspraken tijdens de Unizo-nieuwjaarsreceptie en belooft toch extra inspanningen ter ondersteuning van ondernemers.

“We gaan geen nieuw personeelslid aanwerven, maar we willen wel schuiven met de invulling van de taken van onze personeelsleden zodat ondernemers en zelfstandigen een vast aanspreekpunt hebben”, nuanceerde schepen van Lokale Economie Gerda Van Steenberge (N-VA) tijdens de jongste gemeenteraad na een tussenkomst van Reinout Janssens (STERK!).

De uitspraak tijdens de Unizo-avond werd fout geïnterpreteerd of geformuleerd, want bij de voorstellingen van de bevoegdheden van het nieuwe schepencollege werd al geponeerd dat er een aanspreekpunt kwam voor startende ondernemers. “Intussen contacteerde ik ook al Bart Wallays van Solva om te bekijken in welke mate een detailhandelsplan voor onze gemeente, verspreid over acht kernen, een meerwaarde kan zijn.” 

De nieuwe schepen pakt de koe duidelijk bij de horens. Zonder meer een geruststelling voor de talrijke middenstanders en ondernemers van Erpe-Mere.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.