Om leerlingengroei op te vangen krijgt kleuterschooltje Bosstraat grondige renovatie en 100.000 euro subsidie

Het chalet van het kleuterschooltje in de Bosstraat krijgt een grondige renovatie.
Koen Moreau Het chalet van het kleuterschooltje in de Bosstraat krijgt een grondige renovatie.
Dat kleine wijkschooltjes wel kunnen overleven bewijst het kleuterschooltje in de Bosstraat in Mere.

De afdeling van de Sint-Jozefschool telt vandaag 63 leerlingen en verwacht dit schooljaar nog vijf nieuwe instappertjes. “Helemaal niet slecht voor een schooltje dat enkele jaren terug slechts twee klassen telde”, vertelt directeur Werner Rasschaert. De man verwacht door de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Bavokouter, ingesloten tussen spoorweg, Bosstraat en Magerstraat, op termijn nog meer leerlingen.

Dat is ook de reden waarom school en scholengemeenschap blijven investeren in de kleine gezellige vestiging. “In de krokusvakantie starten we met een zeer grondige renovatie van het houten chalet waar de kindjes eten.” Het hout wordt vervangen door baksteen en er worden tal van energiebesparende en isolerende maatregelen genomen.

“Architect Wim Van De Wielde tekende een prachtig project uit waardoor er ook een binnenkoer met overdekking komt. Op de koop toe kunnen we met ons project rekenen op een mooie extra klimaatsubsidie van Ageon, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs”, geeft Rasschaert nog mee. De subsidie betekent een mooi extra duwtje van 101.156 euro. “Goed voor zeventig procent van de geschatte kostprijs van dit project waaraan we zelf dus nog 43.353 euro bijdragen”, besluit de man.

Het chalet van het kleuterschooltje in de Bosstraat krijgt een grondige renovatie.
RV Het chalet van het kleuterschooltje in de Bosstraat krijgt een grondige renovatie.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.