Mobipunten met deelfietsen en deelauto’s aan station Burst en treinhalte Erpe-Mere

Er wordt een project opgestart in Erpe-Mere, Lede, Haaltert, Sint-Lievens-Houtem en Herzele.
RV Er wordt een project opgestart in Erpe-Mere, Lede, Haaltert, Sint-Lievens-Houtem en Herzele.
Twee van de negentien nieuwe Oost-Vlaamse mobipunten, waar je vlot van vervoersmiddel kan wisselen, komen in Erpe-Mere.

“Bedoeling is om deelfietsen en autodelen beschikbaar te maken op strategische punten in de regio. Voor onze gemeente denken we concreet aan de omgeving van het station van Burst en de omgeving van de treinhalte Erpe-Mere vlakbij het centrum van Mere, het industrieterrein van Erpe-Mere en de KMO-zone Evenbroekveld”, vertelt schepen Marleen Lambrecht (CD&V), tevens voorzitter voor de vervoerregioraad Aalst.

De Provincie Oost-Vlaanderen helpt financieel voor de inrichting van de punten die elk 23.000 euro zullen kosten. De gemeente draagt van dat bedrag 25 procent. Afhankelijk van de noden worden deelauto’s, deelfietsen, elektrische oplaadpalen, herstellingskits voor fietsen, ... geplaatst. Binnen het project bestaat er ook de mogelijkheid om lockers te voorzien waar pakjes kunnen worden geleverd om de ‘last mile’ van de e-commerce te verminderen. Gelijkaardige punten komen ook in Lede, Haaltert, Herzele en Sint-Lievens-Houtem.

Wanneer alles precies uitgerold wordt, is nog onduidelijk. “Nu het project goedgekeurd is, moeten we onderzoeken welke noden er precies zijn en welke oplossingen we daarvoor met behulp van partners kunnen bieden”, besluit schepen Lambrecht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.