Massale ontplooiing van politie te land en in de lucht na loos inbraakalarm in Aldi

Een Rago politiehelikopter reageerde eveneens op het inbraakalarm in het Aldi-warenhuis.
Mozkito Een Rago politiehelikopter reageerde eveneens op het inbraakalarm in het Aldi-warenhuis.
Op sociale media en bij de lokale horeca werd zaterdagavond druk gespeculeerd over een mogelijke overval in de Aldi van Erpe-Mere.

Toen het inbraakalarm er omstreeks 20 uur in werking trad, arriveerden meteen een indrukwekkend aantal (anonieme) politievoertuigen en een helikopter aan het warenhuis langs de Oudenaardsesteenweg. Mensen die daarvan getuige waren, meenden dat er zware criminele feiten hadden plaatsgevonden. Het feit dat de politie de rest van de avond op tal van plaatsen nog extra controles hield, leek dat te onderschrijven.

“Zaterdagavond- en nacht was er in de provincie Oost-Vlaanderen een grote Goliathactie gericht op het vatten van inbrekers. Daardoor waren er heel wat politieploegen op de baan die meteen reageerden toen aan het begin van de avond het inbraakalarm van de Aldi geactiveerd werd en waren er op tal van plaatsen controles, maar het betrof voor alle duidelijkheid een loos alarm”, aldus de politie.

Tijdens de verdere actie werden wel enkele snelheidsduivels en verdachte personen aan een doorgedreven controle onderworpen. De resultaten daarvan zijn voorlopig nog niet bekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.