Logo nieuw cultuurhuis EMotia vroegtijdig uitgelekt

Logo cultuurhuis EMotia Erpe-Mere.
RV Logo cultuurhuis EMotia Erpe-Mere.
Dat het nieuwe cultuurhuis van Erpe-Mere als naam EMotia - uitgesproken met de ‘ts’ van emotie - kreeg, is al een tijdje geweten. Nu is ook duidelijk welk bijpassend logo de gemeente daarvoor koos.

Snelle lezers van digitale gemeentelijke infoblad op www.erpe-mere.be konden al kennis maken met het nieuwe logo. Dat toont een vierkant blok waarin de naam op drie lijnen uitgesmeerd wordt . De eerste lijn toont EM, een verwijzing naar Erpe-Mere. Op de tweede lijn komt een punt en ‘oti’. Afsluiten gebeurt met een piramidevorm met daarin een punt wat zich laat lezen als een ‘A’.

“De keuze voor dit logo met krachtige jukbeenderen sluit aan op de karakteristieke trapezegrond-plattegrond van het gebouw. EM wordt subtiel met een punt afgesneden van ‘otia’. Zo wordt de klemtoon gelegd op de woordspeling met Erpe-Mere. Het punt keert terug als speels element dat het geheel verbindt en voor dynamiek zorgt”, luidt het in het gemeentelijk infoblad van januari als motivatie voor het gekozen logo.

Het logo zal standaard in het zwart worden afgedrukt, maar er is ook een donderblauwe versie met clementine-kleurige bollen. Dat alles moet de verbeelding en interesse prikkelen voor het aanbod dat gemeente en verenigingen vanaf maart 2020 voorzien. Startweekend is overigens vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart. Alle inwoners zijn dan welkom voor een rondleiding.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.