Levend verkeerslicht aan domein Steenberg om gevaarlijke situatie aan te kaarten (al was er geen fietser te bespeuren)

Politici van Groen en Sp.a gebruikten hun 'kleuren' om  een 'levend' verkeerslicht te maken.
Koen Moreau Politici van Groen en Sp.a gebruikten hun 'kleuren' om een 'levend' verkeerslicht te maken.
Politici van sp.a en Groen hebben zaterdagochtend actie gevoerd om het uitblijven van verkeerslichten aan het gemeentelijk domein Steenberg in Erpe-Mere aan te klagen.

Gemeenteraadsleden Patrick De Swaef (Groen) en Anja Vanrobaeys (sp.a) speelden even een levend verkeerslicht. Veel werk hadden ze niet, want bezoekers van bibliotheek, sporthal en kunstgrasveld komen nauwelijks te voet of per fiets. “Dit punt blijft dan ook bijzonder gevaarlijk, en ondanks alle beloftes is er nog steeds geen beterschap op komst”, aldus de raadsleden van de oppositie. 

Zelf pleitten ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor een tunnel of brug. “Maar als tussenoplossing zijn verkeerslichten minstens een verbetering.” Die verkeerslichten zijn - alle verkiezingsbeloftes ten spijt - echter niet voor morgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil enkel lichten plaatsen als ze aansluiten op een veilig traject voor trage weggebruikers op het domein. Op een bedroevend en nauwelijks begaanbaar grindpaadje voor de eerste dertig meter na, is die infrastructuur volledig afwezig.

Meerderheidspartijen CD&V en N-VA kondigden wel aan dat het de bedoeling is de toegang van Steenberg anders te organiseren, parkings te voorzien achter Natuursteen Moens en de rest van het domein verkeersvrij te maken. Erg concreet zijn die plannen helaas nog niet. “En daardoor gebeurt er voorlopig helemaal niks. Voor voetgangers en en fietsers is dit punt al jaren een oranje knipperlicht. Wij vragen dat Groen en rood het hier in de nabije toekomst voor het zeggen krijgen”, besluiten de actievoerders met een politiek getinte knipoog.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk janssens

    Een metalen voetgangersbrug : simpel en echt veilig!