Langemunt krijgt fietspad langs beide straatzijden

Op zondagnamiddag is het bijzonder druk in de Langemunt.
Repro Moreau Op zondagnamiddag is het bijzonder druk in de Langemunt.
Er zijn plannen om de Langemunt tussen de rotonden en het voetbalveld van SK Aaigem veiliger te maken.

“Langs de kant van het voetbalveld en het ontmoetingscentrum waar de Chiro te vinden is, komt er een voet- en fietspad tot aan het rondpunt”, vertelt schepen Marleen Lambrecht (CD&V). Aan de overzijde van de weg komt er eveneens een fietspad.

De fietser wint duidelijk terrein in Erpe-Mere. Door de aanleg van een bovenlokaal gebetonneerd fietspad tussen Sprinkel en Landries, quasi parallel met de Langemunt, is ook daar net een prachtige en veilige voorziening aanwezig. Om de snelheid af te remmen zou er ter hoogte van de oprit van het voetbalterrein eveneens een wegversmalling komen.

“Op termijn willen we het fiets- en voetpad langs de kant van het voetbalplein nog verder doortrekken richting ‘t Hoefijzer tot aan het kapelletje. Op die manier kan je op een veilige manier naar de andere kant van Aaigem zonder over kruispunt ‘t Hoefijzer te moeten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.