Klachten over strooiploegen

De twee strooiwagens van de gemeente Erpe-Mere zijn het voorbije weekend uren op de baan geweest. Toch slaagden ze er niet in om alle straten (snel) te bedienen.

"We zijn zaterdagochtend rond 5 uur gestart met de drukste verbindingen. Nadien volgden de kleinere straten", vertelt schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht (CD&V). Ook zondag bleef het op heel wat plaatsen tot 's middags gevaarlijk glad. "Strooizout werkt pas goed wanneer er veel wagens passeren, maar door het mindere verkeer duurde dat heel wat langer."

Heel wat inwoners wijzen er echter op dat de wegen er in buurgemeenten beter bij lagen. "Ik ben 's morgens vroeg van bij mij thuis in de Dikkelindestraat met mijn marktwagen langs Hazelbeek en de snelwegbrug in de Merestraat gereden. Beiden lagen er nog spekglad bij en later stelde ik hetzelfde vast in de Schoolstraat", vertelt Marc Vettenburg. De man stelt onomwonden dat de gemeente te weinig middelen inzet. "Beter zou zijn uit te besteden zodat er meer materiaal op de baan kan." Zondagochtend maakten verschillende inwoners gelijkaardige opmerkingen. "Met alle op til zijnde investeringen lijkt het geld om zout te kopen op", klonk het onder meer op sociale media. Ook in Lede werd geklaagd over strooidiensten die te laat in actie schoten. Zo bleef het in Oordegem bijzonder lang bijzonder glad. (FEL/KMJ)