Inwoners willen BuurtInformatieNetwerk (BIN) oprichten

buurtinformatienetwerk
rv buurtinformatienetwerk
Volgend op het BuurtInformatieNetwerk Bambrugge-Burst zijn er ook plannen om een gelijkaardige netwerk op te starten in Aaigem.

“Aanleiding zijn verschillende recente feiten waardoor we beseffen dat we samen meer kunnen betekenen”, weet schepen en Aaigemnaar Reinold De Vuyst (N-VA). In december werd dankzij alerte burgers een duo dat badkuipen stal uit weides opgepakt. “Toen bleek dat sociale media enorm krachtig waren.” Dankzij het BuurtInfomatieNetwerk van Burst-Bambrugge werden in de paasvakantie kort na een inbraak in de Stationsstraat in Burst enkele verdachten opgepakt. “Dat gebeurde nadat de 101-centrale alle aangeslotenen van het BIN-netwerk daar per sms waarschuwde uit te kijken voor verdachte individuen.” Na de homejacking van woensdag jongstleden in de Aaigembergstraat zal de interesse zonder twijfel groot zijn. “Net als bij de andere BIN-netwerken zal het lidmaatschap volledig gratis en zonder verplichtingen zijn.” Meer info via bin.aaigem@gmail.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.