Gemeente koopt extra 'sluikstort'-camera's aan na positieve resultaten: “Investering meer dan waard”

GAC Steenberg.
Koen Moreau GAC Steenberg.
De afgelopen week bewezen de mobiele camera’s die de gemeente Erpe-Mere inzet tegen vandalisme en sluikstorten andermaal hun nut. In buurgemeente Sint-Lievens-Houtem werd op dezelfde manier net ook al een sluikstorter betrapt die slachtafval dumpte op het kerkhof van Vlierzele.

Een sluikstorter die een drietal vuilniszakken dumpte in de buurt van Gotegem op de grens van Aaigem, Mere en Haaltert kon dankzij de beelden probleemloos worden opgespoord. De rekening voor de man zal flink wat duurder uitvallen dan een bezoek aan het containerpark.

Burgemeester Hugo De Waele (CD&V) van Erpe-Mere noemt de camera’s een mooie aanwinst. “In de paar maanden dat ze actief zijn, werden al verschillende zaken vastgesteld en werden zes gerechtelijke onderzoeken opgestart.”

Dankzij de mobiele camera zou er een doorbraak zijn in het onderzoek naar de diefstallen op de begraafplaats van Erpe, werden verschillende sluikstorters geïdentificeerd en kwam men heel wat te weten over bijzonder activiteiten op en rond het gemeentelijk domein Steenberg.

“De investering in camera’s loont. Onze gemeente wordt er veiliger en netter door”, aldus burgemeester De Waele. Die kondigt meteen aan dat naast de drie camera’s die vandaag al ingezet worden - tegen diefstallen, vandalisme en sluikstorten - dit jaar nog bijkomende camera’s zullen worden aangekocht. “Onze gemeente is te uitgestrekt en men moet beseffen dat dergelijke zaken eender waar niet ongestraft zullen gebeuren”, besluit de man.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.