Delicioso is favoriete ijssalon van de Denderstreek

Winnaar Tom Van Den Berge startte in de zomer van 2013 ijssalon Delicioso in Burst.
Koen Moreau Winnaar Tom Van Den Berge startte in de zomer van 2013 ijssalon Delicioso in Burst.
De poll op HLN.be naar het favoriete ijssalon in de Denderstreek werd gewonnen door ijssalon Delicioso uit de Stationsstraat in Burst. Op een na populairste werd Lotte’s Home Made Ice-cream uit Impe. Laatste ereplekje was voor Potje Kaat uit Welle.

“Een bijzonder mooie erkenning vlak voor onze zesde verjaardag na een moeilijke start”, reageert Delicioso-zaakvoerder Tom Van Den Berge. Toen die in 2013 zijn zaak wou starten, geloofden bijzonder weinig banken in het concept. “Uiteindelijk kregen we alles rond en startten we op 21 juli.”

Handelsmerk was vanaf de start pure ambachtelijke kwaliteit. Meteen was het aanschuiven voor de zaak waarmee bewezen werd dat het concept wel degelijk leefbaar was. “Vier jaar geleden zijn we plots heel snel beginnen groeien waardoor onze ruimte voor de ijskeuken en winkel te beperkt bleek.”

Om die reden wordt momenteel werk gemaakt van uitbreidingsplannen. “Dankzij de aankoop van het pand links naast ons zal de zaak binnenkort vergroten.” Er is bovendien nog meer goed nieuws voor de zoetebekken die ook wel eens iets anders dan een ijsje op het bord willen: “Op termijn zullen we hier ook wafels, pannenkoeken en taart aanbieden.” Aftellen maar.

Lotte Schelfthout werd tweede. Zij startte in 2017 in Impe met Lotte’s Home Made Ice-cream.
Koen Moreau Lotte Schelfthout werd tweede. Zij startte in 2017 in Impe met Lotte’s Home Made Ice-cream.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.