Celstraffen tot 40 maanden voor stelende asielzoekers

Foto Geert De Rycke
De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft zes Georgische vluchtelingen veroordeeld tot zware celstraffen. De asielzoekers stonden op 2 augustus terecht voor een hele reeks winkeldiefstallen en opereerden vanuit het asielcentrum waar ze verbleven.

De feiten kwamen uiteindelijk aan het licht toen ze betrapt werden in een Okay supermarkt in Erpe-Mere. Daar gingen ze aan de haal met een pak sigaretten. Via de ANPR-camera’s konden zo nog een heleboel andere feiten opgelost worden. “Ze kwamen naar hier als asielzoekers en maakten van het opvangcentrum schaamteloos gebruik om diefstallen te plegen”, aldus openbaar aanklager Bart De Boes. “Deze mensen horen zeker niet thuis in deze maatschappij”, klinkt het.

De zes daders kennen nu hun straf. Drie leden van de bende werden veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden, waarvan de helft met uitstel. Een vierde dader kreeg zestien maanden cel met de helft uitstel. Twee andere kompanen, die verstek lieten gaan in de rechtbank kregen celstraffen van vier en twintig maanden. Ze kregen ook allemaal een boete van 200 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.