Bestuurder met zware voet moet alle examens opnieuw afleggen

Henk Deleu
Met een snelheid van 182 kilometer per uur werd Mark R. vorig jaar geflitst op de E40 in Erpe-Mere. De man had een wel erg zware voet en moest zich vandaag verantwoorden voor deze feiten. In het verleden kwam hij ook al eens in aanraking met de rechtbank omwille van drugsgebruik.

Sindsdien wordt de man sterk opgevolgd. “Hij werkt aan zijn problemen en wil nog iets van zijn leven maken. De man heeft heel wat kosten te betalen en staat onder bewindvoering", aldus zijn advocaat. Zij vroeg ook nog om een lichte geldboete voor haar cliënt zodat hij financieel niet nog meer aan de grond zou komen te zitten. Politierechter Mireille Schreurs hield hier rekening mee en gaf de man een geldboete van 800 euro waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg wel een rijverbod van drie maanden en moet ook alle examens opnieuw afleggen als hij opnieuw achter het stuur wil kruipen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.