Bestuurder crasht op vluchteiland vlakbij alcoholcontrole

De chauffeur reed in op het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van de Akkerstraat in Burst.
Arne Herregods De chauffeur reed in op het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van de Akkerstraat in Burst.
Op de Oudenaardsesteenweg in Burst is zondagmorgen rond 2.30 uur een bestuurder met zijn Opel Corsa ter hoogte van de Akkerstraat op een vluchteiland ingereden.

De omstandigheden van het ongeval zijn onduidelijk. Opvallend was wel dat - omwille van een alcoholcontrole in de buurt - meteen meerdere politieploegen met anonieme wagen, combi en motoren ter plaatse waren.

Het ging niet om een achtervolging of om een bestuurder die een controle wou ontlopen

Politiecommissaris Nathalie Bel

“Het gaat echter niet om een achtervolging of om een bestuurder die een controle wou ontlopen”, vertelt commissaris Nathalie Bel van de politiezone Erpe-Mere/Lede. Niemand raakte gewond, maar door het ongeval was de rijstrook richting Herzele een tijd lang afgesloten voor het verkeer. Omdat de wagen flink wat olie verloor, ruimde de brandweer die smurrie op.

Na de heropening van de heraangelegde en van vluchtheuvels voorziene Oudenaardsesteenweg tussen Burst en Borsbeke in juni vorig jaar is dit het tweede ongeval op dezelfde plek in enkele weken. Op 20 december gebeurde op nagenoeg dezelfde plaats al een ongeval. Daarbij deelde toen een geparkeerde wagen in de brokken. 

De bestuurder reed in op het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van de Akkerstraat in Burst.
Koen Moreau De bestuurder reed in op het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van de Akkerstraat in Burst.
De Opel Corsa raakte zwaar beschadigd na de botsing tegen het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg in Burst..
Koen Moreau De Opel Corsa raakte zwaar beschadigd na de botsing tegen het vluchteiland op de Oudenaardsesteenweg in Burst..