“Gemeente moet meer inspanningen leveren om aannemers te contacteren”

Illustratiebeeld.
Koen Moreau Illustratiebeeld.
Gemeenteraadslid Ive Callaert (Open Vld) vraagt dat de gemeente Erpe-Mere de concurrentie meer laat spelen om werken toe te wijzen. “Te vaak zijn jullie tevreden met slechts één beantwoorde offertevraag.”

Voor alle duidelijkheid: Callaert insinueert niet dat procedures gemanipuleerd of naar de hand van bepaalde firma’s worden gezet. “Alles verloopt inderdaad steeds perfect wettelijk en volgens de voorgeschreven procedures, maar als particulier neem je ook geen beslissing met slechts één prijsbestek of geïnteresseerde aannemer terwijl je vijf firma’s contacteerde”, aldus de man.

Hij dringt dan ook aan om verder vooruit te kijken voor het inplannen van werken zodat meer aannemers interesse hebben om de werken uit te voeren én daarvoor een marktconforme prijs te vragen. Een zelfde opmerking werd gemaakt over de verhuur van een perceel gemeentegrond in de KMO-zone Evenbroekveld.

“De bekendmaking daarvan gebeurde heel kort en enkel de firma die zelf aangaf interesse te hebben, diende een bod in dat iets boven de officieel geschatte huurprijs lag. Misschien viel ook daar meer uit te halen.” Gemeenteraadsvoorzitter Wim Lammens (CD&V) belooft de suggesties ter harte te nemen.

Open Vld-fractievoorzitter Ive Callaert.
Koen Moreau Open Vld-fractievoorzitter Ive Callaert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.