Els Van Hoof ruilt Kamer even voor Chardonnay Meerdael

Federaal volksvertegenwoordiger Els Van Hoof (CD&V) heeft haar zitje in de Kamer gisteren ingeruild voor een stage bij Chardonnay Meerdael. De Leuvense politica deed dat om beter te begrijpen wat er echt leeft op de werkvloer.

VOKA riep politici op stages te doen in bedrijven om zo dichter bij de werkvloer te kunnen staan. De Leuvense politica Els Van Hoof ging in op die oproep en koos hierbij resoluut voor eigen stad. "Afgelopen zomer ging ik al aan de slag bij woon- en zorgcentrum De Wingerd en in een vluchthuis voor vrouwen die slachtoffer werden van partnergeweld. Nu is Chardonnay Meerdael aan de beurt", aldus Van Hoof.

"Deze boeiende stages bieden mezelf de mogelijkheid om de werking van deze bedrijven meer van binnenuit te bekijken. Op deze manier wil ik ook te weten komen wat hun uitdagingen zijn voor de toekomst. Het programma bestaat daarvoor uit een aantal sessies op verschillende niveaus, van de werkvloer tot het managementniveau. Als politica ben ik in het parlement bezig met dossiers die soms een directe impact hebben op onze ondernemingen en instellingen. Door zelf in bedrijven en instellingen stage te lopen, krijg ik de kans om de zaken beter te vertalen naar parlementaire initiatieven. Het parlementaire werk is één ding maar weten hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, is nog iets anders. Ik hoop dat ik met deze stages kan meebouwen aan nieuwe inzichten en uitdagingen binnen deze sectoren", besluit Van Hoof.

(BMK)

Els Van Hoof kwam een dag meewerken in Chardonnay Meerdael.
Vertommen Els Van Hoof kwam een dag meewerken in Chardonnay Meerdael.