Elke dag chaos

Rond de twee scholen pal in het centrum van Sint-Laureins is het elke ochtend en avond pure chaos in het verkeer. Vooral de chaos van fietsers en wagens in de Dorpsstraat van Sint-Laureins wordt door de lezers van onze krant in het Grote Verkeersonderzoek naar voor geschoven als uiterst gevaarlijk.

Pal in het centrum liggen dan ook twee scholen: De Regenboog en De Schakel. Toch blijft het aantal ongevallen daar zeer beperkt. "Ik las deze week nog in jullie krant dat chaos vaak voor minder ongevallen zorgt, omdat niemand dan snel rijdt", zegt schepen van Onderwijs Claudine Bonamie (Samen Anders). "Toch willen wij als gemeente er alles aan doen om de veiligheid daar nog te verhogen. In de herfstvakantie starten de bouwwerken op De Regenboog. Eind volgend jaar moet alles klaar zijn, en dan gaan we de schoolpoort verleggen naar de kant van de sporthal. Zo halen we al een pak schoolverkeer uit ons centrum."

Bij de dorpskernvernieuwing zal ook de omgeving voor De Schakel aangepakt worden. "Voor die schoolpoort willen we werken met een verhoogd plateau en een wegversmalling, zodat je veel duidelijker ziet dat het om een schoolomgeving gaat. Op termijn zouden we ook willen dat De Schakel de poort aan de achterkant legt, en dan zo op het terrein van Het Godshuis uitkomt. Maar die onderhandelingen met de school lopen nog." (JSA)

Hoewel het aantal ongevallen beperkt blijft is de dagelijkse chaos in de Dorpsstraat een doorn in het oog van velen.
Michel Moens Hoewel het aantal ongevallen beperkt blijft is de dagelijkse chaos in de Dorpsstraat een doorn in het oog van velen.