Wijkwerking brengt bezoek aan fort- en bunkermuseum

Michel Embrechts geeft ook een demonstratie in zijn tuin
RV Michel Embrechts geeft ook een demonstratie in zijn tuin
Maandag 11 november is iedereen welkom bij Michel Embrechts aan de Schriek 202 in Ekeren. Michel heeft zijn kelder omgevormd tot fort- en bunkermuseum.

Om de sfeer compleet te maken heeft hij er, tussen twee muren, schietgaten gebouwd en zelfs treinsporen aangelegd. Michel en zijn echtgenote hebben tijdens hun vakanties ook duizenden forten en bunkers bezocht. Goed voor zo’n 150.000 foto’s, netjes geklasseerd in mappen. Michel heeft geen opvolgers voor zijn museum maar toch bouwt hij rustig verder aan de collectie. “Ik heb twee zonen van 38 en 40 maar zij hebben totaal geen interesse in mijn verzameling. Ik hoop dat iemand van mijn kleinkinderen dat wel heeft. De kans is groot want ze verblijven graag in de kelder tussen de voorwerpen.”

Geïnteresseerden kunnen op 11 november vanuit het Wijkcentrum Mariaburg, aan het Van de Weyngaertplein 38 te Sint-Mariaburg, deelnemen aan een wandeling naar het museum van Michel Embrechts. Daarna volgt een bezoek aan het museum. Vertrek om 14 uur aan het monument van de gesneuvelden voor de kerk. Deelname gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.