Werken nieuwbouw Sint Vincentius liggen stil

De bouwwerken aan het nieuwe WZC Sint Vincentius liggen stil
RV De bouwwerken aan het nieuwe WZC Sint Vincentius liggen stil
De werken voor de tweede fase van het nieuw woonzorgcentrum Sint Vincentius aan de Dorpsstraat in Ekeren liggen stil. Een milieuvergunning is geweigerd omwille van een vervuild terrein in de buurt.

In de tweede fase van de werken wordt een nieuw complex opgetrokken langsheen de Dorpsstraat. Aan de achterzijde van het vroegere woonzorgcentrum is het nieuw gedeelte al bijna een jaar in gebruik. De werken voor het nieuwe complex verlopen echter niet volgens plan. Momenteel is het vroegere woonzorgcentrum volledig afgebroken en is er enkel een grote bouwwerf te zien. Dat zal nog maanden zo blijven.

Alvorens de echte graafwerken, voor de kelder en ondergrondse parkeerplaatsen, kunnen starten is een milieuvergunning voor bronbemaling nodig. Deze milieuvergunning is geweigerd omwille van een vervuild terrein in de omgeving. Bij bronbemaling wordt grondwater opgepompt, en afgevoerd, om tijdelijk de grondwaterspiegel te verlagen zodat de graafwerken zonder problemen kunnen uitgevoerd worden. Er mag momenteel niet bemaald worden om te voorkomen dat de verontreiniging, door het oppompen, zich zou verspreiden. Op het nabijgelegen vervuilde terrein moeten eerst saneringswerken uitgevoerd worden. Momenteel is er overleg aan de gang maar het zal zeker nog een aantal maanden duren vooraleer een nieuwe vergunning voor bronbemaling zal afgeleverd worden en de werken opnieuw kunnen starten.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.