Werken Kloosterstraat-Dorpstraat starten 16 januari

Op 16 januari starten de werken voor een heraanleg van de Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat. De aannemer krijgt 440 kalenderdagen om te klus te klaren en om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt gewerkt in zes fasen.

De omvangrijke werken starten met rioleringswerken in de groenzone naast brug Leugenberg en de aanleg van een tijdelijke minderhinderparking aan Schepelstraat. In februari beginnen rioleringswerken en de heraanleg van het kruispunt Kloosterstraat/Boerendijk/Bilderdijkstraat. Vanaf april komt de Kloosterstraat, tussen Boerendijk en Moretuslei, aan bod. Juist voor het bouwverlof wordt de Blarenstraat aangepakt en omgevormd tot woonerf. Na het bouwverlog starten weg- en rioleringswerken in de Kloosterstraat, tussen Moretuslei en Driehoekstraat.

Tijdelijke parkings

Als afsluiter van de werken komt, tussen november 2017 en maart 2018, de Dorpstraat aan de beurt.

Tijdens de werken voorziet het districtsbestuur twee tijdelijke parkings: aan de Schepelstraat en in het Hagelkruispark.

Tijdens de werken volgt auto- en busverkeer een omleiding. De omleidingen zijn te vinden in een bereikbaarheidsfolder, te verkrijgen bij de handelaars of in het stadsloket Ekeren. De folder kan ook gedownload worden op www.ekeren.be.

Voetgangers kunnen tijdens de werken langs de werf passeren. Fietsers krijgen een alternatieve route aangeboden via Kattenberg en Frans Lenaertsstraat. Handelaars blijven steeds bereikbaar.

Het district Ekeren, de stad Antwerpen, het Agentschap Wegen en Verkeer en Rio-Link investeren samen 3.362.169 euro in de heraanleg van deze belangrijke winkelas. (FSE)