Stripheld de Rode Ridder geeft zijn geheimen prijs in bibliotheek

De initiatiefnemers, en samenstellers, van de tentoonstelling 60 jaar Rode Ridder.
Alfons Schryvers De initiatiefnemers, en samenstellers, van de tentoonstelling 60 jaar Rode Ridder.
Naar aanleiding van 60 jaar Rode Ridder loopt er in de Ekerse bibliotheek een uitzonderlijke tentoonstelling over deze stripheld en zijn palmares. De tentoonstelling is een initiatief van het Ekerse Cultuurcentrum 252 CC en de Standaard Uitgeverij.

De stripreeks De Rode Ridder, waarvan het eerste deel in 1959 verscheen, is naast Suske en Wiske een van de meest succesvolle, en langstlopende, reeksen uit de geschiedenis van Studio Vandersteen. Ondertussen zijn er al 263 stripalbums van de Rode Ridder verschenen. Speciaal voor de 60ste verjaardag verschijnen de eerste 36 verhalen van Willy Vandersteen in 6 integrale versiesen komt er in oktober een remake van ‘De Toverspiegel’ door Patrick Cornelis. De tentoonstelling is een verlengstuk van de Ekerse Kasteelfeesten die dit jaar volledig in het teken stonden van de Rode Ridder. Volgens Stijn Van Bouwel, van 252 CC, zijn er op de tentoonstelling enkele opmerkelijke en unieke stukken te bewonderen. “Denk maar aan enkele originele schetsen en beeldjes die er voor het eerst te zien zijn. Daarnaast zijn er tekeningen van bekende tekenaars die zich wagen aan het thema Rode Ridder”. De tentoonstelling is tot en met 26 oktober gratis te bekijken tijdens de openingsuren van de Ekerse bibliotheek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.