Meer dan 1.000 leerlingen tonen hun kunnen op eerste Academie Festival

Eerste Academie Festival
RV Eerste Academie Festival
Op 25 en 26 mei tussen 11 en 18 uur organiseert Academie Ekeren voor het eerst een ambitieus Academie Festival.

Meer dan duizend leerlingen zijn op de afspraak. Het is de eerste keer dat alle afdelingen, woord, klassieke muziek, oude muziek, jazz, pop, rock en beeld zich op alle podia van de school uitleven. Op 25 mei spelen de strijkorkesten, waaronder een compleet symfonisch orkest, een openingsconcert. Op het programma onder andere een kort werkje voor gitaar en strijkers van de hand van de directeur, uitgevoerd door Michel Verkempinck.

Op 26 mei loopt in de concertzaal en aanpalende lokalen een programma met bigband, blaasorkesten, recitals met tal van kamermuziekensembles en koren. Op kleine podia over het hele festivalterrein kan je kleine toneelvoorstellingen bijwonen. Overal in de school kan je werk van de beeld afdeling bewonderen, met als hoogtepunt een lokaal met afstudeerprojecten van de tweede graad. In de loungetent kan je terecht voor swingende jazz, en op het hoofdpodium treden alle 16 bands van de academie op. Het hele terrein wordt omgedoopt in een echt festivalterrein.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.