Krijgskunst Academie Baekma moet lesuren in sporthal 't Venneke afgeven

Het logo van Baekma
RV Het logo van Baekma
De vereniging Koreaanse Krijgskunst Academie Baekma uit Ekeren krijgt voortaan minder uren om de kleine gevechtsportzaal in de stedelijke sporthal ‘t Venneke te gebruiken voor haar lessen.

Koreaanse Krijgskunst Academie Baekma uit Ekeren is sinds de jaren ’80 actief en geeft sinds 1995 lessen taekwondo, hapkido en hangeuldo in de stedelijke sporthal ’t Venneke. Daar huurt zij de kleine gevechtsportzaal van het stedelijk departement SHOL Noord. Omdat de activiteiten van Baekma - Olympische krijgskunst, zelfverdediging en zwaard- en stoktechnieken - als nevensporten worden betiteld en de club de concurrentie met meer populaire sporten moet aangaan, is het de laatste maanden moeilijk om nieuwe leerlingen aan te trekken of te behouden. Op sommige lessen zijn dan ook bitter weinig leerlingen aanwezig.

Onze vereniging heeft al eerder een dip meegemaakt maar kwam die telkens te boven”,  zeggen ze bij Baekma. “SHOL Noord denkt daar blijkbaar anders over. Sporting A, een departement van de stad, plant volgend seizoen een yogaproject in de sporthal en heeft besloten dat Baekma een aantal gebruiksuren moet inleveren om ze aan Sporting A te geven. Dit is heel nadelig voor de toekomst van onze club.”

Bij Baekma zijn ze helemaal niet opgezet met de beslissing. “We hebben de zaak aangekaart bij de betrokken schepenen, die de toestand gaat onderzoeken. Dat is het enige wat we vernomen hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.