Koppel beschuldigt elkaar van dronken rijden: politie neemt voor zekerheid beide rijbewijzen af

PZ Antwerpen
Op de Kapelsesteenweg in Ekeren ramde een wagen zondagnacht een verkeerseiland. Daarbij sneuvelden twee verkeersgeleiders en drie verkeersborden. Het voertuig zelf eindigde tegen de richting op de rijbaan, die was bezaaid met brokstukken.

Bij aankomst van de politie werd een koppel aangetroffen dat hevig in discussie was. Beiden beweerden van de ander dat hij/zij de bestuurder was op het moment van de aanrijding. Omdat er geen duidelijkheid was over wie het ongeval had veroorzaakt, besloot de politie zowel de man (43), als de vrouw (38) aan een ademtest te onderwerpen.

Beide personen bliezen positief, genoeg om hun rijbewijs ter plaatse voor vijftien dagen in te trekken. Aangezien de twee in aanmerking kwamen als mogelijke bestuurder, werden allebei hun rijbewijzen ingetrokken. Toen uit de ademanalyse duidelijk werd wie van de twee het minst had gedronken, probeerde het koppel diegene als bestuurder aan te duiden, om zo een deel van hun straf te ontlopen. De politie speelde het spel echter niet mee en de beslissing om beide rijbewijzen in te trekken bleef gehandhaafd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.