Districtsbestuur ontvangt koning en koningin gansrijden

Koning Wim Vansteenkiste en koningin Annemieke Kanora werden ontvangen op het Ekerse districtshuis.
Alfons Schryvers Koning Wim Vansteenkiste en koningin Annemieke Kanora werden ontvangen op het Ekerse districtshuis.

Naar aanleiding van het koningsfeest van de Ekerse Gansrijders ontving het Ekerse districtsbestuur de 13de koning van de Lustige Gans en de 24ste koningin van de Vrije Gans. Koning Wim Vansteenkiste kreeg een kunstwerk, afgeleid van het standbeeld van de gansrijder, dat in de Driehoekstraat staat. Voor koningin Annemieke Kanora was er een foto. Koning Wim droeg zijn koningschap op aan zijn vader die onlangs overleden is. “Hij stond 12 jaar onder de galg om mij te steunen en net nu dat ik kon deelnemen aan het keizerschap heeft hij het niet meer kunnen meemaken”, zei de koning. 

De datum 25 februari 2007 staat in de Ekerse geschiedenisboeken. Voor het eerst in zeventig jaar werd er in Ekeren opnieuw gansrijden georganiseerd. De vereniging ‘De Lustige Gans’ koos als clubkleuren blauw en geel. Na een periode in de wachtzaal van de overkoepelende Polderbond, te hebben gezeten mocht De Lustige Gans twee jaar geleden voor het eerst deelnemen aan het keizerschap. De hoogste titel die een gansrijder kan behalen. Dit jaar namen Wim Vansteenkiste, Luc Peeraer, Steven Moons en Sven Van Lommel deel aan het keizerschap maar de titel bleef in Zandvliet. “We hebben nog tijd maar ooit zal ik de keizerskroon naar Ekeren halen”, beloofde de koning. Die kan is zeker niet onbestaande want Wim Vansteenkiste wist zich dit jaar al voor de derde keer tot koning van de Lustige Gans te laten kronen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.