Bewoners gaan op expeditie in wijk Rozemaai

Bewoners krijgen de kans om de wijk Rozemaai te verkennen.
Alfons Schryvers Bewoners krijgen de kans om de wijk Rozemaai te verkennen.

Onder de noemer ‘Verleg je Grens Expeditie Rozemaai’ trokken Ekerse inwoner naar de nieuwe wijk Rozemaai. Met dit initiatief wil het Ekerse districtsbestuur de nieuwe vroegere Antwerpse wijken Rozemaai, Schoonbroek en de Edisonwijk meer bekendheid geven bij de Ekerenaren. Die wijken kwamen na de grenscorrectie op  1 januari bij Ekeren. Ook de natuurgebieden De Oude Landen, en Domein Muisbroek, vallen nu in het district Ekeren. 

Vrijwilligers van het Ekerse cultuurcentrum 252 CC namen verschillende groepen bewoners op sleeptouw doorheen de wijk Rozemaai. Onderweg waren er verschillende optredens en de dag werd afgesloten met een buffet en een volksfeest met een vuurspektakel en optredens. Voor veel Ekerse inwoners was het de eerste maal dat ze kennis maakten met de wijk Rozemaai. 

“Ik ben hier al duizendmaal gepasseerd maar ben nog nooit door één van de straten gereden. De wijk ligt dan ook een beetje afgelegen tussen de Ekerse Steenweg en de Ferdinand Verbieststraat. Iemand die geen reden heeft om er binnen te rijden, komt er niet”, zegt een deelnemer. Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) omschrijft het initiatief als een toenadering tussen alle Ekerenaren. “Bovendien zal het de banden versterken en brengen we leven, en cultuur, in een wijk waar tot voor kort niet veel activiteiten doorgingen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.