Bestuurder rijdt zelfde controlepost binnen net na intrekken rijbewijs

Lokale Politie Antwerpen
In de nacht van zaterdag op zondag hield de verkeerspolitie van Antwerpen controles op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Eén van de bestuurders die positief blies en een rijverbod van zes uur opgelegd kreeg, besloot toch opnieuw achter het stuur te kruipen. Hij reed zelfs opnieuw in dezelfde controlepost in waar de inspecteur die zijn rijbewijs introk, hem herkende. Zijn rijbewijs wordt voor 15 dagen ingetrokken.

Na de hallucinante uitslag van de alcoholcontrole op Allerheiligen - één op drie gecontroleerde bestuurders blies positief - controleerde de lokale politie van Antwerpen dit weekend opnieuw op alcohol en drugs achter het stuur. In totaal werden 749 voertuigen gecontroleerd. Tien bestuurders hadden te veel gedronken en zes legden een positieve speekseltest af. De controleposten werden opgetrokken aan de Beuckelaerlaan in Ekeren en langs de Bredabaan in Merksem. Tussen 19 uur en middernacht werden 684 voertuigen gecontroleerd aan de kerk in Ekeren. Drie mensen bliezen daar alarm (tussen 0,5 en 0,8 promille) en vijf bestuurders bliezen positief (meer dan 0,8 promille). Vier mensen werden betrapt op het gebruik van verdovende middelen via een speekseltest. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Het tweede deel van de nacht verhuisde de controlepost naar Merksem waar 165 voertuigen gecontroleerd werden. Daar blies één persoon alarm en één bestuurder positief. Van twee automobilisten werd het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken door een positieve speekseltest.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Vandriessche

  Gelukkig was hij zo dom om in dezelfde controle te rijden! Zal nu wel zijn prijs weten, waarschijnlijk auto verbeurd verklaard boven de hoge boete en rijverbod met alles erop en eraan van proeven. En aangezien hij recidive binnen de periode is, zal hij dan ook nog moeten investeren in een alco-slot van 8000,-€ in zijn ander voertuig van de toekomst.

 • gustaaf carpels

  tja als men op zondag namiddag in de dorpen zouden laten blazen dan zouden ze nogal verschieten wat daar allemaal met de auto rijd en dat zijn geen jongeren Dus in Antwerpen zullen er zeker hopeloze gevallen zijn

 • Wim Van den Branden

  Weer een bende moraalridders hier...

 • rudolf jacobs

  mensen toch ,denk eens na al die boetes zijn welkom ,de fiscus ziet die heel graag komen,hoe meer hoe liever zien jullie dat niet,money money,denken en geloven jullie nu nog steeds dat die cintrole daar is om minder verkeers ongevallen keep on dreaming,waarom worden dit soort beschermd denk je ,money money open jullie ogen de brave man of vrouw en kind telt hier in dit corrupte land niet alleen money

 • johan verlinden

  Dweilen met de tapkraan open .