‘PVD Concept’ wint internationale prijs voor meest unieke binnenhuisverlichting ter wereld

Patrik van Daele en zijn zelfgemaakte product ‘White Line Slot’.
Klaas De Scheirder Patrik van Daele en zijn zelfgemaakte product ‘White Line Slot’.
Patrik van Daele (53) uit Mariaburg (Ekeren) wint met zijn verlichtingsfabrikant ‘PVD Concept’ de internationale prijs voor design ‘Red Dot Design Award’. Uit 5.500 producten werd het binnenhuisverlichting ‘White Line Slot’ verkozen in de categorie ‘lighting design’.

Niet Patrik, maar zijn zonen kregen het idee om de zelfgemaakte ledverlichting voor binnenhuis in te schrijven voor de wereldbekende designwedstrijd ‘Red Dot Design Award’. “Ik heb er eens mee gelachen toen ze het mij vroegen, maar als ze dat wilden doen, ging ik ze niet tegenhouden. Het product ligt er, dus waarom niet”, zegt Patrik. Het was voor hen de allereerste keer dat ze meededen aan zo’n wedstrijd en dan was het ineens raak. 

PVD Concept is uitgegroeid naar een vaste waarde in de verlichtingswereld. Patrik zoekt met zijn producten een niche op die uniek is op de markt en slaagt op die manier wereldwijd aan. Zo werkt hij samen met bijna 100 dealers in meer dan zes landen. Zijn talloze projecten kan je terugvinden van Scandinavië tot de Kaaimaneilanden, ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee.

Alles begon met een hamertje en zijn eerste werkmateriaal dat hij aankocht met zijn spaarcenten op zijn 20ste. Nu, 33 jaar later is zijn product ‘White Line Slot’ verkozen tot de meest unieke binnenhuisverlichting ter wereld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.