Eerste editie 'De Schorre betovert' vanavond van start

Vanavond staat De Schorre in het teken van de klassieke muziek. Het nieuwe evenement 'De Schorre betovert' kan uitpakken met optredens van pianiste Eliane Rodrigues, koperkwintet O'Brass en Il Novecento onder leiding van Robert Groslot.

Verschillende gerenommeerde namen uit de wereld van de klassieke muziek tonen vanavond hun kunnen in het groene decor van het recreatiedomein. Dat doen ze verspreid over vier podia: aan de panoramatrap, op de One World-brug, in de tunnel bij de brug en bij het Vlinderplein. Het is pas de eerste editie van 'De Schorre Betovert', maar het concept lijkt alvast aan te slaan. "Er zijn al 1.000 tickets de deur uit", zegt Tina Van Leuven van De Schorre. "Maar mensen die het weer willen afwachten, zijn vanavond ook nog welkom."

De apotheose van het evenement wordt een optreden van Il Novecento, onder leiding van dirigent Robert Groslot. De 54 muzikanten van het orkest brengen de compositie 'A Midsummer's Night Dream' van Felix Mendelssohn. Afwisselend zal acteur Lucas Van den Eynde daarbij een aantal vertaalde teksten van William Shakespeare voorlezen. Gisteren waren Van den Eynde en Il Novecento al in De Schorre aanwezig voor een repetitie.

'De Schorre betovert' gaat van start om 19 uur en duurt tot middernacht. Een ticket kost 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de kassa. (BCOR)

Dirigent Robert Groslot en Il Novecento hielden gisteren al een repetitie.
Ben Conaerts Dirigent Robert Groslot en Il Novecento hielden gisteren al een repetitie.