Eerste bewakingscamera's geplaatst

De stad Ninove is gisteren gestart met de installatie van bewakingscamera's in het centrum. Er zijn al zeven jaar plannen om camera's te plaatsen in het centrum, maar sinds gisteren hangen de eerste camera's eindelijk omhoog.

Onder andere aan het oud stadhuis, op de hoek van het Oudstrijdersplein met de Langemuntstraat, hangt er al een camera. De stad plaatst in totaal 25 camera's. De twaalf camera's in het stadscentrum en het stadspark zullen eerst worden geplaatst. Daarna volgen de elf camera's met nummerplaatherkenning langs de gewestwegen. Verder komen er ook twee mobiele camera's die ingezet zullen worden bij evenementen en in de strijd tegen sluikstorten. Het camerasysteem moet tegen oktober operationeel zijn. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) zei eerder al dat er snel een evaluatie zal volgen en dat er indien nodig in de toekomst nog camera's kunnen bijkomen.

Hoewel er volgens het stadsbestuur in Ninove niet meer criminele feiten gebeuren dan in andere steden en gemeenten, was de roep om bewakingscamera's de voorbije maanden luider geworden na enkele gewapende overvallen. (CVHN)