Bij PXL in Hasselt kregen de studenten les op 50 meter hoogte.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij PXL in Hasselt kregen de studenten les op 50 meter hoogte. © Mine Dalemans

Een afgesloten Gentse Overpoortstraat, illegale kotfeestjes en 50 meter hoog in de lucht: universiteiten en hogescholen trappen vreemdste academiejaar ooit af

Met z’n honderden in een aula gepropt, allemaal samen in een labo voor praktijklessen, tijdens de pauzes keuvelen met de medestudenten over hoe de zomer was of nieuwe vrienden maken. Dat zijn allemaal dingen die op dit moment niet kunnen. En toch waren de universiteiten en hogescholen vandaag klaar om de studenten te ontvangen voor de eerste dag van het nieuwe vreemde academiejaar – compleet coronaproof natuurlijk. Met mondmasker en handgel, zoals ook de studenten het moeten doen, gingen wij een kijkje nemen.

  1. Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersysteem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)
    Leuven

    Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersys­teem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)

    Er zijn problemen met de borden die het aantal plaatsen weergeven in de Leuvense ondergrondse parkings. Tot die conclusie komt oppositiepartij N-VA nadat de proef op de som werd genomen. “Volgens de informatie op de borden langs de weg zou er geen plaats zijn maar de parking in kwestie was zo goed als leeg”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. Schepen David Dessers erkent de problemen en laat weten dat het om een fout in de software gaat.