Bij PXL in Hasselt kregen de studenten les op 50 meter hoogte.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij PXL in Hasselt kregen de studenten les op 50 meter hoogte. © Mine Dalemans

Een afgesloten Gentse Overpoortstraat, illegale kotfeestjes en 50 meter hoog in de lucht: universiteiten en hogescholen trappen vreemdste academiejaar ooit af

Met z’n honderden in een aula gepropt, allemaal samen in een labo voor praktijklessen, tijdens de pauzes keuvelen met de medestudenten over hoe de zomer was of nieuwe vrienden maken. Dat zijn allemaal dingen die op dit moment niet kunnen. En toch waren de universiteiten en hogescholen vandaag klaar om de studenten te ontvangen voor de eerste dag van het nieuwe vreemde academiejaar – compleet coronaproof natuurlijk. Met mondmasker en handgel, zoals ook de studenten het moeten doen, gingen wij een kijkje nemen.

 1. Bestuurder bestelwagen getuigt na horrorcrash met inbrekers op E19: “Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien”
  Play
  PREMIUM
  Machelen/Buggenhout

  Bestuurder bestelwa­gen getuigt na horror­crash met inbrekers op E19: “Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien”

  Gekneusde ribben, een schaafwonde aan het scheenbeen en wat verwondingen in het gezicht: dat houdt de 38-jarige Stevy Di Legami uit Buggenhout over aan zijn horrorcrash met drie inbrekers op de E19 in Machelen. Als gewezen motorracer is hij wel wat gewoon, maar toen hij dinsdagmiddag de spookrijdende dieven tegen hoge snelheid op zich af zag komen, keek hij de dood in de ogen. “In twee seconden tijd flitste mijn hele leven voorbij”, getuigt hij.